|
کد مطلب: 119750
روحاني برخي دلنگرانهاي مذاکرات را عدهاي "تازه به دوران رسيده" خواند
تاریخ انتشار : 1393/09/17 08:56:55 نمایش : 1522
رئيسجمهور برخي دلنگرانهاي مذاکرات و سياستخارجي دولت را "عدهاي تازه به دوران رسيده" خواند و گفت که "اينها نمي خواهد اينقدر نسبت به آينده و ارزشهاي انقلاب و ارزشهاي اسلام دلنگران باشند."
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور در مراسم روز دانشجو که صبح امروز در دانشگاه علومپزشکي ايران برگزار شد، به ايراد سخنراني پرداخت.
متن کامل سخنان رئيس جمهور در اين مراسم به شرح ذيل است:
روز بسيار پرافتخار دانشجو را به محضر دانشجويان عزيز سراسر ايران، اساتيد و فرهيختگان تبريک مي گويم و خوشحالم در دانشگاهي ۱۶ آذر امسال را حضور دارم که جزو اولين مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در دولت يازدهم براي فعاليت مجدد اين دانشگاه پرافتخار بوديم.
۱۶ آذر سرآغاز نقطه عطف جنبش دانشجويي است. جنبش دانشجويي فراتر از بحث حزب و جناح و خط است. جنبش دانشجويي به معناي حضور همه دانشجويان در عرصه فرهنگ و سياست است. در دهه ۱۳۳۰ حادثه ۱۶ آذر درخشش خاصي داشت. شريعت رضوي، قندچي، بزرگ نيا، دانشجويان به خون خفتهاي که پرچم حرکت دانشجويي را به اهتزاز درآوردند.
جنبش دانشجويي يک حرکت به هم پيوسته است. اين حرکت هم براي استقلال است و ضد استعمار است. هم براي آزادي است و ضداستبداد است.
عده اي بودند و شايد هنوز هستند که جنبش دانشجويي را باور نکردند و اگر هم مي ديدند از سر نفرت روي برميتابيدند. اما امروز روزگاري نيست که کسي جنبش دانشجويي را منکر شود. گرچه برخي مي خواهند جنبش دانشجويي را به فضاي خاصي منحصر کنند.
اين جنبش ممکن است حوادثش شان نزولهايي داشته باشد، در دهه ۴۰ حوادثي دارد با شرايط خودش، اما اساس جنبش دانشجويي يک حرکت مستمر هست، وجود دارد و خواهد بود.
جنبش دانشجويي يعني حرکت دانشجويي در دوراني مشخص. حزب ممکن است امتداد داشته باشد. عدهاي اعضاي حزبي باشند و تا آخر عمر هم عضوش باشند. اما دانشجو بودن تا آخر عمر به مفهوم لغوي ادامه دارد اما به مفهوم عضويت در يک دانشگاه به عنوان کسي که دانش را ميآموزد دورهاي دارد. ۴ سال ۶ يا ۸ سال و بيشتر و کمتر. و يکي از دلايل زنده بودن حرکت دانشجويي، محدوديت همين دوران است. شما وقتي در دوران خاصي فعاليتي را شروع ميکنيد و ميدانيد پاياني دارد، قدر آن دوران را بهتر مي دانيد تا کسي که وارد صحنهاي مي شود که بداند برايش پاياني نيست.
جنبش دانشجويي علاوه بر اينکه از لحاظ حضور افراد دوران مشخصي دارد، اما از لحاظ پيوستگي حرکت، حرکتي دائم است. همه دانشجويان همان خط و راه را دنبال کردند. در نهضت اسلامي، همه جا دانشگاه جزو پيشتازان حرکت بود. جزو والسابقون السابقون، اولئک المقربون بود. به گزارش تسنيم، روحاني افزود: از سال ۴۲ در کنار روحانيت دانشگاه حضور داشت و فعال بود و همان زماني که بزرگاني از روحانيت به زندان رفتند، بزرگاني از دانشگاه مانند مهندس بازرگان هم به زندان رفتند. همان دوراني که در حوزه هاي علميه و مساجد و منابر حرکت انقلابي توسط بزرگان روحانيت به رهبري امام ادامه يافت، در دانشگاه هم امسال طالقانيها، شريعتيها، مطهريها، بهشتيها، مفتحها، به صحنه آمدند. سخن گفتند و در برابر استبداد و حاميان خارجي آنها، استعمار و مزدوران داخلي آنها ايستادگي کردند. مقاومت کردند. پس دانشجو و دانشگاه، پيشتاز بوده در نهضت اسلامي و انقلاب اسلامي و تثبيت انقلاب اسلامي.
و در دوران دفاع مقدس؛ آن همه اساتيد، دانشجوياني که به جبهه آمدند، در جبهه بودند، شهيد شدند، جانباز شدند، آزاده و يا به عنوان ايثارگر خدمت کردند و جهاد کردند و برگشتند و امروز نيز بار مسئوليت را براي بخشي از اداره کشور يا جامعه برعهده دارند.
ما در شرايط خاصي امروز قرار گرفتهايم. در اين شرايط خاص دانشجو نيز بايد پيشتاز باشد. البته که من قبول دارم دانشجو بايد منتقد باشد. دانشجو بايد ديدهبان و ناظر باشد. دانشجو بايد نظارت کند. اگر هم دانشجو را نگذاشتند جايي انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. بنابراين به اين دليل گفتم که فعلا ديوار دولت از همه ديوارها کوتاهتر است و هرکس به مناسبتي از گوجه فرنگي گرفته تا انرژي هستهاي نقدش را به دولت روا مي دارد. البته دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار ميکند. ما بدون نقد نميتوانيم پيشرفت کنيم.
انتقاد و پذيرش و دانش و علم دو روي يک سکه هستند. هم پرسشگري نياز داريم و هم نقد و پژوهش. گرچه دانشجو وظيفه اصلياش دانش پژوهشي و دانش جويي است. علم و دانش را فراگرفتن. عالم و فرهيخته و نخبه شدن. اما اين تنها وظيفه يک دانشجو نيست. دانشجو به دانشگاه نميآيد که از لحاظ علم و دانش پلههاي پيشرفت را طي کند. او ميخواهد از لحاظ فرهنگ، از لحاظ احساس مسئوليت، از لحاظ مشارکت اجتماعي، از لحاظ نقادي، نقادي قدرت، دانشجو در پي حکمراني و تصرف ميز قدرت نيست. در پي عالم شدن است. به گزارش تـــــسنيم، روحاني ادامه داد: دانشجو بهترين منتقد پرنشاط از دولت است. قدرت و حاکميت نقد مي خواهد. حاکميت، قدرت و همه آنها که صاحبان قدرت در جامعه هستند، بايد به نقد افتخار کنند که بالاتر از پيامبر کسي نداريم و او در ميان اصحابش و يارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود. و مولاي ما اميرالمومنين نيز در دوران حکومتش از نقد نقادان استقبال ميکرد. دولت به سهم خودش از نقد استقبال مي کند و دانشجو علاوه بر مسئله دانش پژوهي و يادگيري علم و دانش و رسيدن به مرتبه کمال بايد احساس مسئوليت کند.
دانشجو بايد بداند عضو اين جامعه است؛ از محيط اجتماعي داخلي و خارجي تاثيرپذير است و اتفاقا دانشگاه جايگاه و قدرتي است که مي تواند تاثيرگذار در جامعه، در حکومت و در اداره کشور باشد. مگر مي شود دانشجويي در دانشگاهي درس بخواند و فقط به فکر واحد باشد؟ واحدهايي که گذرانده و واحدهايي که بايد بگذراند. مدرکي که بايد بگيرد. مي شود دانشجويي در دانشگاه باشد و نسبت به مسائل مهم جامعهاش بيتفاوت باشد؟ مي شود دانشجوي کشور ما نسبت به آينده وضع آب در کشور، وضع محيط زيست در کشور، وضع انرژي در کشور، يا در بخش نرمافزاري، وضع فرهنگ در کشور، وضع آسيب هاي اجتماعي در کشور بي تفاوت باشد؟ مگر شدني است؟
مگر مي شود ما در يک جامعه اي زندگي کنيم و نسبت به مسائلي که سرنوشت خودمان، خانوادهمان، ملتمان، جامعهمان، منطقهمان را تحت تاثير ميگذارد بي تفاوت باشيم؟
نمي خواهم بگويم دانشگاه خانه احزاب است؛ حزب کار ديگري مي کند. ممکن است عده اي از دانشجويان هم شاخه دانشجويي حزبي باشند که آن بحث ديگري است اما اساساً دانشگاه و دانشجو در کليت خودش دنبال کار حزبي نيست و دانشگاه خانه احزاب نيست. اما در عين حال دانشگاه جايي است که دانشجوي ما بايد بفهمد در جامعه چه مي گذرد. بايد صاحب نظر باشد. بايد داراي انجمنهاي علمي و فرهنگي باشد. بايد نسبت به مسائل داخلي و خارجي خودش بتواند به خوبي بفهمد و نقد کند و اظهارنظر کند.
کار بزرگي در انقلاب اسلامي ما رخ داده است. هيچ کس نمي تواند بازگشت به گذشته بکند. در انقلاب اسلامي ما حاکميت ملي به عنوان يک ارزش بزرگ انقلابي و ملي است. در انقلاب اسلامي ما مردمسالاري به عنوان يک اصل بزرگ و حقوق اساسي است. در کشور ما صندوق راي به عنوان مبناي مشروعيت سياسي و حقوقي است. ما نمي توانيم اين حقوق اساسي را کنار بگذاريم. بايد از اين حقوق اساسي مان حراست کنيم. صيانت کنيم. نگهداريم. ديگر در دنيايي نيستيم که بگوييم کاري به مردم نداريم. افکار عمومي به ما ارتباطي ندارد. قضاوت عمومي به ما ارتباط ندارد. اگر من ميخواهم مسئولي را تعيين کنم، نسبت به دانشگاه، به نظر دانشگاه چه کار دارم؟ وزيري را برمي گزينم با صاحبان نفوذ هم سر و سري خواهم داشت و راي اعتمادي مي گيرم و او هم بر مسند قدرت مي نشيند. مبناي اين دولت اين چنين نيست.
مبناي ما از روز اول اين بود که در همه امور تخصصي با صاحبان آن امر در مشورت باشيم. من بسيار خوشحالم در اين رفت و آمدها و راي اعتمادها يک نظرسنجي بسيار خوبي در دانشگاه ها صورت گرفت. و آن نظرسنجي تاييد کرد راه دولت يازدهم در دانشگاهها مورد تاييد اساتيد و دانشجويان است. به گزارش تسنيم، روحاني افزود: دولت نسبت به دانشگاه ها، خط و راهي که داشته يکي است و از آن راه بازگشت نخواهد کرد. وزير علوم جديد هم ادامه دهنده راه و مسير عزيزان پيشين خود در دولت يازدهم خواهد بود. همان راهي که بنا بود نيلي منفرد طي کند و نگذاشتند؛ بنا بود دکتر توفيقي ادامه دهد و نگذاشتند؛ دکتر فرجي دانا آمد و برعهده گرفت. ادامه راه براي دکتر فرجي دانا ممکن نشد. همان راه را دکتر نجفي ادامه داد. و همان راه را قرار بود دکتر نيلي احمدي ادامه دهد، و همان راه را قرار بود دکتر دانش آشتياني ادامه دهد، و امروز دکتر فرهادي همان راه را ادامه خواهد داد.
راه ما و مسير ما هماني است که از روز اول به شما وعده داديم. عهد ما با شما شکستني نيست. ما براي حل معضلات داخلي و براي حل معضلات خارجي بايد دست به دست هم بدهيم. اگر مسائلي در داخل کشور داريم، کي بايد حل کند؟ کي بايد اعلام نظر کند؟ البته در بخش اقتصاد اساتيد دانشگاه چه از طريق بيان حضوري و چه از طريق نامه، ايميل، در تورم و رکود و ... نظرات خود را به مسئولان و دولت اعلام کرده و ميکنند که از همه آنها تشکر مي کنم. من دلم مي خواهد دانشگاه ها بيش از آنچه تا امروز فعال بودند، براي حل معضلات کشور فعال شوند. اعلام نظر کنند. نقد دلسوزانه داشته باشند. راه حل به ما ارائه کنند. البته من صبح در مجلس شوراي اسلامي در نطق تقديم بودج سال ۹۴ بر اين نکته تاکيد کردم که وقتي پارسال بودجه را تقديم مي کردم در مجلس اعلام ميکردم که تورم ما به ۳۵ درصد و در سال بعد به دنبال تورم ۲۵ درصدي هستيم، برخي توسط نامه و يا حضوري آمدند و نقد کردند و گفتند چرا قول دادي، شدني نيست. امکان ندارد بتوانيم در عرض چند ماه تورم را به ۳۵ و سال بعد به ۲۵ برسانيم. اما به همت کارشناسان و کمک مردم به خاطر اعتماد مردم به دولت که بزرگترين سرمايه دولت است. برمبناي همين اعتماد انتظارات تورمي شکل مي گيرد. خوشبختانه پارسال ما توانستيم به وعدهمان وفا کنيم و به ۳۵ و کمتر برسانيم و امسال الحمدلله همينجا از هدفي که براي پايان سال اعلام کرده بوديم و گفته بوديم ۲۵ درصد، به مراتب بيشتر جلو رفتيم و امروز تورم ما بين ۱۷ و ۱۸ درصد است.
کار دولت در بخش اقتصاد و سياست خارجي و مسائل اجتماعي، درست است که يکي از عزيزان از هواي تهران و کلانشهرها نقد کرد که درست است و من همينجا به وزراي مربوطه مي گويم کل نقدهاي امروز و نطقها را بررسي کرده و نتيجه را به من گزارش بدهيد که هرچه شدني است انجام دهيم.
ما در همه اين زمينه ها قدمهاي بلندي را برداشتيم با همت شما، با کمک شما. در سياست خارجي هم همچنين. امروز جايگاه ايران در افکار عمومي دنيا و در ميان سياستمداران با چند سال پيش زمين تا آسمان متفاوت است. مردم سراسر جهان به فضاي ايران و به امنيت ايران اعتماد کردند و شما مي بينيد که هتل هاي ما که در سال ۹۱ همه خالي بود و ۹۲ تا حدي رونق يافت در سال ۹۳ هيچ هتل قابل ذکري در سراسر کشور و بخصوص در مناطق گردشگري نه در زمستان بلکه تا تابستان سال آينده پر شده اند. صدها و هزاران شرکت امروز منتظر شرايط آينده هستند که وارد ايران شوند و کشور را از لحاظ سرمايه گذاري تامين کنند. حالا اقليتي البته داريم که از اين وضع خيلي خوشحال نيستند آنها هم انشاءالله از منافع زودگذرشان بگذرند. سياست خارجي ما هرچه موفق باشد به نفع اين مردم و کشور است و به نفع ثبات کشور. آنها که امروز مسئوليت سياست خارجي را بردوش دارند از رئيس دولت گرفته تا وزير امور خارجه و همه کارشناسان، افرادي انقلابي و چهره هايي هستند که سوابقشان در انقلاب برخي از آنها مربوط به روزهاي اول انقلاب است.
يک عده تازه به دوران رسيده که البته ما به آنها هم احترام مي گذاريم، نمي خواهد اينقدر نسبت به آينده و ارزشهاي انقلاب و ارزشهاي اسلام دلنگران باشند. ما همه بايد در ارزشها اجماع نظر پيدا کرده و نظر مشترک پيدا کنيم. امروز دنيا باور دارد که مذاکرات ما يک مذاکرات جدي و منطقي و روبه جلو است. قبلا هم همينطور بوده ولي باور نميکردند. امروز دنيا قبول دارد که جمهوري اسلامي ايران مسلح به سلاح منطق و عقلانيت است. امروز همه قبول دارند که جمهوري اسلامي ايران ضدخشونت و افراطي گري است و اگر نبود چطور اعلام جمهوري اسلامي ايران براي جهان عاري از خشونت و افراطي گري در مجمع عمومي سازمان ملل متحد با اتفاق آرا و مخالفت فقط دو سه کشور مثل آمريکا و اسرائيل به تصويب جهاني مي رسد؟
قولي که به مردم در همه زمينه ها اين دولت داده، به قولش پايبند است و هرکجا منافع و مصالح و امنيت ملي ما و حقوق ملت ما در پيش باشد و بدانيم راهي که مي رويم براي احقاق حقوق ملت و منافع ملي است، نه از انتقادي مي ترسيم و نه از تخريبي و نه از فرياد و سرو صدايي باک داريم.
راهي که ما گفتهايم ما همانيم و همان هستيم. منتهي براي آنکه بتوانيم به پيروزي و اهدافمان برسيم که اهداف دانشگاه و دولت يکي است، اهداف جامعه و دانشگاه يکي است، نياز به همفکري و همراهي داريم. بايد دست به دست هم بدهيم و من خواهش مي کنم از دولت نقد کنيد و از دولت در جايي که تشخيص مي دهيد راهش درست است حمايت کنيد. بدون حمايت شما و بدون نقد شما ما نميتوانيم به نقطه هدف و مقصد نهايي دست پيدا کنيم.
يک بار ديگر روز پرافتخار دانشجو را به همه شما تبريک مي گويم. از تلاش آقاي دکتر هاشمي و آقاي دکتر فرهادي براي ادامه راهي که جزو مطالبات و خواست مردم است تشکر و سپاسگزاري و قدرداني مي کنم.
کد مطلب: 590 پ
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|